Cilt beyazlatma, cildin lazer veya ürün kullanılarak renginin açtırılması işlemidir. Cilt tonunun veya renginin eşitsizliği genetik veya çevresel faktörlerden kaynaklanabilir. Ciltte lekelerinin oluşumu ciltteki melan seviyesinin artışından kaynaklanır. Bununla birlikte güneş ışınlarının cilt altına verdiği hasar sebebiyle de lekeler oluşabilir. Lekeli olan ciltleri lazer ve cilt bakımı gibi işlemlerle cilt beyazlatma yapmak mümkündür. Amaç cilt altında lekeye sebep olan melanin seviyesinin azaltılmasıdır. Cilt beyazlatma işlemi cildin problemine göre birkaç tedavi yöntemi ile uygulanabilir.
Cilt beyazlatma işlemleri Kore’de sıklıkla uygulanmaktadır. Kore kültürünün en önemli kurallarından birisi de beyaz ciltli olmaktır. Bu sebeple Koreliler güneşlenmekten ve bronzlaşmaktan kaçarlar. Güneş ışınlarının UVA-UVB ışınlarından korumak leke oluşumunu yüksek oranda engeller. Ayrıca C Vitamini kullanmak cildin lekelenmesini bir miktar engelleyebilir. C Vitamini cildin pigmentasyonunu(renk dengesi) tamir etmeye yarar. Üstelik UVA-UVB ışınlarına karşı güçlü bir koruma sağlar.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir ve tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise sonuç oldukça hızlı alınır kararmanın durumuna göre 2 - 3 seans gerekebilir.
Oldukça kısa süren ve anında etkili bir yöntemdir.
Peeling icilde sürülerek birkaç dakika beklenir. Sonrasında cilt temizlenir. Peeling içerisindeki asittler cildin renginin açılması sağlar. Diğer işlemlerde olduğu gibi birkaç seans gerekebilir.
Cilt lekelerinin başlangıcında tedaviye başlamak lekelerinin ilerlemesini engelleyecektir. Cilt beyazlatma için uygulanan lazer işlemleri yaz dönemlerinde mümkün olduğunca düşük dozlarda çalışılır. Kişinin cildini yüksek faktörlü güneş koruyucular ile koruması gerekebilir. Cilt lekeleri tedavi edilebildiği gibi ilerleyen dönemlerde tekrarlayabilir.